
Det første temanummer af Langtursejlerne udgives.
FTLFs online gastebørs moderniseres, så at skipper og gast kan registrere sig straks samt oprette annoncer. Skipper indestår for at 10 vigtige forhold om sikkerhed til stadighed er opfyldt.
Det første temanummer af Langtursejlerne udgives.
FTLFs online gastebørs moderniseres, så at skipper og gast kan registrere sig straks samt oprette annoncer. Skipper indestår for at 10 vigtige forhold om sikkerhed til stadighed er opfyldt.
Pinsetræffet flytter til Bogense, efter mange år i telt på Ebeltoft Havn.
Svend Lundager modtager den Gyldne Sekstant.
De første tre Interessegrupper (IG’ere) blev oprettet: IG Middelhavssejlerne, IG Europa Kanalsejlere og IG Atlanten og Caribiensejlerne. Ekspertsystem startes op.
FAQ og Artikeldatabase går live på hjemmesiden og i medlemsportalen.
FTLF indfører et nyt IT- og administrationssystem, som hænger sammen med en ny hjemmeside. - Det var et kæmpe arbejde for Sekretariatet!
35 års-jubilæet blev i første omgang aflyst, men vi formåede at afholde en noget stækket Generalforsamling i Middelfart.
Karin og Knud-Jørn Lundum modtager Svend Kaae’s mindelampe.
Der blev kun en enkelt ”officiel” flotille, - stadig grundet COVID-restriktioner.
COVID-pandemien lukkede Verden ned, og langtursejlere blev fanget på de destinationer de tilfældigvis befandt sig på, da det skete.
FTLF indgik i et samarbejde med andre europæiske organisationer, i bestræbelserne på at hjælpe strandede sejlere hjem fra Caribien. Der blev arbejdet på mange fronter, for bl.a. at få myndigheder på Azorerne og i England til at åbne en korridor med ”sikre” havne. - Heldigvis med god succes!
Flotiller og kurser blev aflyst.
Ungdomsmedlemskab blev et nyt og billigere tilbud til unge under 25.
Oceanstanderen blev indført. Standeren er tænkt som en anerkendelse fra foreningen, for udført togt. Standeren uddeles af lokale Aktivitetsgrupper i forbindelse med hjemkomst fra togt.
Fem afviklede flotiller, inklusive Atlantflotillen fra Kanarieøerne til Caribien. Erik H. Vilhelmsen bliver æresmedlem.
Den Gyldne Sekstant er FTLF’s æresbevisning til personer, som har ydet en særlig indsats i forbindelse med at udleve FTLF’s formål: at udbrede kendskab til langturssejlads. Med æresmedlemsskabet følger Den Gyldne Sekstant, en messing sekstant til evig eje og kontingentfrihed.
FTLF laver en aftale med Søfartsstyrelsens Center for det maritime Sundhedsvæsen på Fanø. I fællesskab udvikles et skræddersyet førstehjælps- og sundhedskursus for langturssejlere. Kurset afholdes to gange om året og er helt unikt.
Vintertræffet flyttes til Bogensholmlejren ved Ebeltoft - 60 kursister deltager. Tre flotiller sender både i alle retninger i Nordeuropa. Børn ombord er et nyt fokuspunkt for bestyrelsen.
Foreningen bliver en del af SejlSikkert-kampagnen som Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden står bag, og fire bestyrelsesmedlemmer bliver uddannet som instruktører. I tæt samarbejde med Falck Safety udvikles et skræddersyet Offshore Søsikkerhedskursus, der afvikles første gang i marts. Kurset er det eneste af sin slags i Danmark.
Pinsetræffet og jubilæumsfesten blev afholdt på havnen i Ebeltoft. I nogle år havde arrangementet været henlagt til Øer, sydøst for Ebeltoft, hvor forholdene ikke var særlig tilfredsstillende. Så det var herligt at være tilbage i teltet, og i de vante omgivelser igen. Havnen var fyldt med flagsmykkede både og feststemte mennesker. Pinsetræffets store hit var ”åben båd”, hvor der var fri adgang til mange langtursbåde, til stor inspiration og gensidig glæde. Jubilæumsfesttalen blev afholdt af formanden, og omhandlede blandt andet marinetoilettets funktion og vedligeholdelse.
Bestyrelsen indgår kortvarigt en associeringsaftale med Dansk Sejlunion, uden forudgående debat. På generalforsamlingen væltes bestyrelsen af utilfredse medlemmer. Den ”nye” bestyrelse består blandt andet af tidligere bestyrelsesmedlemmer og -formænd. Associeringsaftalen opsiges. Kim Bork Mathiesen og Hans Peter Kokholm udnævnes til æresmedlemmer.
Flotillesejlads bliver en del af foreningens tilbud til medlemmerne. Den første flotille går til Skotland, og er en stor succes med over 30 deltagende både.
25-års jubilæum fejres med en stor fest. I anledning af jubilæet arrangeres en Caribisk flotille på British Virgin Islands i lejede både – 38 medlemmer deltager. Det giver blod på tanden til at arrangere flotiller til udlandet med udgangspunkt i Danmark.
Mogens Jacobsen bliver æresmedlem.
Foreningen bliver repræsenteret i Søsportens Sikkerhedsråd.
Tidligere formand for foreningen, Margrethe Schaarup, modtager ”Den Gyldne Sekstant”.
Gert Brügge modtager ”Den Gyldne Sekstant”. Cirkusteltet på Ebeltoft Havn er blevet en fast del af pinsetræffet. Margrethe Schaarup træder af som formand.
Man runder 2000 medlemmer. Anholt-træffet i Kristi Himmelfartsferien er en succes med 160 medlemmer på 75 deltagende både. Pinsetræf og generalforsamling afholdes i et tremastet cirkustelt på havnen i Ebeltoft.
Bornholm kommer på FTLF-kortet med egen aktivitetsgruppe, efter det meste af bestyrelsen har været på ”propaganda-besøg” på den smukke og gæstfrie ø. Dermed er der aktivitetsgrupper i alle amter.
Foreningen udgiver Danmarks første kanal-bog, med gode råd om sejlads på de europæiske kanaler. Kanalsejlads kræver nu CEVNI-certifikat. Dansk Sejlunion mener ikke, de bør ofre ressourcer på oprettelse af sådanne kurser. FTLF laver aftaler med blandt andet engelske RYA, og udvikler dansksprogede CEVNI-kurser. FTLF’s CEVNI-kanalskipperbeviser anerkendes af alle myndigheder i kanal-landene.
Vintertræffet er blevet en tradition, der udvikles til et weekendkursus over emnet ”Hvordan forbereder jeg min langtur?”. I en del år afvikles træffet på forskellige steder rundt om i landet. Men finder til sidst fast afviklingssted i Paradishytten ved Virklund. Her er plads til 50 kursister, hvis man stuver folk godt sammen på sovesalene. Der snorkes ad libitum, og ørepropper er i høj kurs!
FTLF bliver af Søfartsstyrelsen som organisation høringsberettiget til alle nye love og bestemmelser indenfor det maritime område.
Foreningen får ny struktur med landsdækkende aktivitetsgrupper på det første vintertræf. Mange af deltagerne bliver forgaster for aktivitetsgrupper rundt om i landet. København får eget klublokale på Enghavevej på Vesterbro, det indvies 3. november med 50 deltagere.
Formanden og bestyrelsesmedlemmer fra København bryder ud, og stifter deres egen forening. Margrethe Schaarup overtager formandsposten. En gendannet FTLF aktivitetsgruppe i København sørger for at aktiviteterne fortsætter.
Troels Kløvedal modtager ”Den Gyldne Sekstant”, og bliver foreningens første æresmedlem. ”Den Gyldne Sekstant” er den højeste æresbevisning, der kan tildeles danske langturssejlere. Æresbevisningen medfører samtidig livslangt æresmedlemskab af FTLF. Foreningen har nu en størrelse, så der er behov for ansat personale og egne lokaler. Sekretariat og klublokalet ”Sekstanten” erhverves på Gustav Wieds Vej i Aarhus, og indvies i september.
Baglokalet i Jysk Rejsebureau fungerer stadig som foreningens hovedkvarter. Mogens Jacobsen trækker det store læs, mens resten af aktiviteterne klares af frivillige. Foreningens telefon er en telefonsvarer, som bliver aflyttet af frivillige på skift. Der er aktivitetsgrupper i Aarhus og København.
Danish Yacht Register oprettes som alternativ til Skibsregisteret, og i tæt dialog med dem. Dansk Sejlunion ville ikke oprette et sådant register. Så FTLF måtte gøre det selv. Foreningens skibsdokumenter bliver fra starten godt modtaget af myndighederne ude i verden.
Medlemstallet overstiger 500. Der møder 171 deltagere op til generalforsamlingen. Foreningens kasserer og medstifter, Svend Kaae drukner i Aarhus Havn, og Gert Brügge bliver kassér med godt styr på økonomien.
Foreningen har 169 medlemmer, og udgiver medlemsbladet ”Langtursejlernes Træfpunkt”.
Mogens Jacobsen har startet Jysk Rejsebureau året før efter at være kommet hjem fra langtur. Sammen med en flok ligesindede jyske langturssejlere, samt interesserede sjællændere, hvervet via en lille annonce i Politiken, stiftes FTLF den 9. marts. Hjemstedet er baglokalet i rejsebureauet, Graven 12, Aarhus.
Kom tættere på dine drømme om langturssejlads:
Foreningens formål er at arbejde for kendskab til og muligheden for langturssejlads.
FTLF sekretariat
Gustav Wieds Vej 25
8000 Aarhus C
(+45) 86 18 24 95
Åbningstider på sekretariatet:
Åbent: mandag - torsdag 10-14, fredag lukket.
Skriv til ftlf@ftlf.dk, hvis du gerne vil komme på et andet tidspunkt - så finder vi ud af det.