FAQ
- Home /
- FAQ
Ofte stillede spørgsmål
Generelt
Du kan se hvornår det næste blad udkommer, nederst på en af det første sider i seneste blad.
Herudover og ikke mindst i de lokale Aktivitetsgrupper, i forbindelse med arrangementer, træf og lignende.
Dokumenter om bord
Ved sejlads indenfor EU er et FTLF-momscertifikat kraftigt anbefalet. Den bagvedliggende dokumentation for betalt EU-moms er den juridisk gældende. FTLF-momscertifikatet er et dokument på 5 sprog, som refererer til den bagvedliggende dokumentation, der altid bør foreligge ombord.
Mange marinaer og havne i udlandet kræver at båden har ansvarsforsikring. Så få jeres forsikringsselskab til at udstede det internationale blå forsikringsbevis.
Gyldige pas er naturligvis en del af de nødvendige dokumenter. Pas med gyldighedsperiode over et år er et krav man kan komme ud for, i nogle lande.
For både med skroglængde mellem 15 og 24 meter er der forskellige krav afhængig af sejladsområde: Et sønæringsbevis som yachtskipper af 3. grad giver dig ret til at være styrmand på fritidsfartøjer i fart på alle have og ret til at føre fritidsfartøjer på op til 24 meter i Østersøen og Nordsøen, omkring de Britiske Øer, Norge, Færøerne og langs Grønlands kyster.
Efter at have bestået eksamen som yachtskipper af 1. grad og opnået ½ års fartstid, kan du søge om sønæringsbevis og dermed opnå ret til at føre fritidsfartøjer på op til 24 meter i fart på alle have.
Der skal være én person med duelighedsbevis i motorpasning for fritidssejlere om bord, hvis fartøjet har en skroglængde på 15 meter og derover og med en motoreffekt på 100 kW, men under 750 kW. Dette er forudsat, at maskinen kan reguleres og skruemanøvrer foretages fra styrepladsen.
Hvis sejladsen foregår uden for Østersøen og Nordsøen øst for 7° Ø længde, skal der være to personer med duelighedsbevis i motorpasning for fritidssejlere til betjening af fremdrivningsmaskineriet.
Sikkerhed og sundhed om bord
Generelt: Sikkerhedsudstyr i form af redningsflåde, redningsveste og livliner til alle ombord. Løbeliner på dæk og i cockpit. Redningskrans. EPIRB.
Ankergrej i fornuftig dimension og størrelse.
Gastesejlads
Mere lavpraktisk kan du blive FTLF-skipper ved at oprette en profil via medlemsportalen med forskellige informationer om dig selv og dine sejladserfaringer, som vi tjekker. Herefter vurderer vi, på baggrund af dine informationer og dit sikkerhedskendskab, hvorvidt du kan godkendes til at blive FTLF-skipper. Vurderingen inkluderer også hvorvidt din båds sikkerhedsudstyr er tilstrækkeligt, og i forsvarlig stand.
Gastesøgende skibe og gasters beskrivelser publiceres også i medlemsbladet i rubrikken ”Gastebørsen”.
Hvis der opstår problemer i forbindelse i forbindelse med gastesejlads, går FTLF ind og vurderer sagen og forsøger at mægle mellem parterne.
Flotille
Langtursejlads og myndigheder
Båd og sejlads i udlandet
Kom tættere på dine drømme om langturssejlads:
Om FTLF
Foreningens formål er at arbejde for kendskab til og muligheden for langturssejlads.
Klik her for at læse mere om FTLF
Seneste nyheder
Nyttige links
Kontaktinformation
FTLF sekretariat
Gustav Wieds Vej 25
8000 Aarhus C
(+45) 86 18 24 95
Åbningstider på sekretariatet:
Telefontider: mandag - torsdag kl. 10.00-14.00.
Kontakt sekretariatet, hvis du gerne vil komme forbi sekretariatet.
Sekretariatet er lukket om fredagen og på helligdage.