I hele juli måned afholdes der hvert år en operafestival på middelalderslottet Olavinlinna, ved bredden af søen Saima, inde i de tusind søers land, Finland.

Tanken med denne introduktion er at lodde stemningen for en sådan flotille – kom derfor med meningstilkendegivelser! Det er naturligvis ikke bindende, men vi må vide om der er interesse før vi bruger en masse tid på planlægning. Nogle FTLF-sejlere har det sikkert med opera (men har I prøvet det?) som kaptajn Haddock, så turen kan naturligvis nydes uden at gå til opera!

Tanken er at tilbringe en uges tid inde i Saimaa søen, som man kommer til via en kanal, der går gennem Rusland. Man kan sejle i transit og behøver derfor ikke visum. Turen vil byde på flotte oplevelser i både Sverige, Estland, se-men-ikke-røre i Rusland, Finland og Åland. Der er naturligvis mulighed for at få russisk visum for at kunne få extra oplevelser. Havsejlads, kanaler, finske søer, skærgård, hovedstæder, natur, kultur og godt samvær – hjerte, hvad vil du mere?

Programmet for flotillen kunne se således ud:

·         Mødested Gotland/Fårö – midt i juni

·         Til Estland via de estiske øer

·         Tallinn

·         Kort stop i Finland

·         Vyborg, Rusland -> Saimaa Kanal -> Lappeenranta

·         Saima søen

·         Retur til Finske Bugt

·         Helsingfors, den finske kyst og skærgård

·         Ålandsøerne med ophold i Mariehamn

·         Afslutning i Stockholm – ca. 1. august

Hvis der er stemning for det, kunne Riga også komme med i programmet. Kom med meninger og input – vi vil også deltage i FTLF flotille-planlægningsmøde i Odense den 23. november 2019, hvor vi kan fortælle mere.

Spørgsmål og kommentarer til Karsten Møller-Hansen: karsten@slet-dette.molhan.dk og 5363 8797