Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Nyheder

FTLF Generalforsamling 2024

16-04-2024 / Karen Vanderborght

Hermed indkaldes til FTLF's ordinære generalforsamling søndag den 19. maj 2024 kl. 10.00.

Sted: Bogense Sejlklub

Dagsorden ifølge vedtægterne:

1. Valg af dirigent

2. Bestyrelsens årsberetning

3. Regnskab for sidste regnskabsår

4. Fremlæggelse af budget for det kommende regnskabsår

5. Fastsættelse af kontingent og gebyrer for det kommende regnskabsår

6. Forslag fra medlemmer eller bestyrelse

7. Valg af bestyrelsesmedlemmer

Alle interesserede er meget velkomne til at kontakte bestyrelsen forud for generalforsamlingen. Find kontaktoplysninger bagerst i bladet eller på hjemmesiden.

8. Valg af bestyrelsessuppleanter

9. Valg af revisor og af revisorsuppleant

10. Eventuelt

Oplæg til vedtægtsændringer for FTLF på generalforsamlingen den 19. maj 2024

Motivation: I 2023 har vores tidligere medlem Svend Bennike ved sin død testamenteret et stort beløb til FTLF, hvilket vi naturligvis er særdeles taknemmelige for. I denne forbindelse har vi en verserende sag hos SKAT, fordi de har krav om, at FTLF skal betale skat af beløbet, bl.a. grundet formuleringerne i vedtægterne. SKAT vurderer at det i vedtægterne ikke tydeligt beskrives, at foreningen er almennyttig og non-profit, og de vurderer at formuen kan overgå til erhvervsdrivende virksomhed ved foreningens opløsning. Derfor foreslås foreningens vedtægter § 2 og § 8 ændret jf. nedenstående for derved at imødegå eventuelle lignende situationer fremover. Tilføjelser er med kursiv skrift og ønskede slettede tekst er i parentes.

§ 2 Foreningens formål

Stk. 1 Foreningens formål er at arbejde for kendskab til og muligheden for langtursejlads.

Stk. 2 Dette formål tilgodeses blandt andet ved sekretariatsdrift, udgivelse af medlemsblad, kontaktformidling mellem sejlende og ikke-sejlende medlemmer, foreningsbibliotek, information, rådgivning og service herunder salg til medlemmer, nationale og regionale foreningsaktiviteter, internationale kontakter, forbedring af nationale og internationale vilkår for langtursejlere samt hjælp til nødstedte langtursejlere. Foreningen er almennyttig og ”non-profit”. Indtægterne skal alene dækker de løbende omkostninger, bortset fra sikring af likviditet til drift, nødvendige investeringer og uforudsete udgifter.

§ 8 Foreningens opløsning

Stk. 1 Foreningens opløsning kan kun vedtages på en generalforsamling, og skal for at være gyldig bekræftes på en efterfølgende ekstraordinær generalforsamling, der vælger en eller flere likvidatorer, der træder i bestyrelsens sted og foretager foreningens afvikling.

Stk. 2 Når afvikling af foreningens aktiver og passiver er gennemført, indkalder Iikvidatorerne til afsluttende generalforsamling, hvor der tages stilling til anvendelse af foreningens formue.

Stk. 3 (Foreningens formue skal dog doneres til foreninger og/eller institutioner med tilknytning til langtursejlads.) Foreningens formue skal doneres til ikke-erhvervsdrivende samfundsnyttige foreninger eller selskaber, der som primært sigte har tilknytning til langturssejlads eller tæt hertil knyttede formål.

Således forslag til vedtagelse på foreningens generalforsamling den 19. maj 2024 og endelig vedtagelse på en efterfølgende ekstraordinære generalforsamling.

Link til de samlede vedtægter findes nederst på hjemmesiden.

På bestyrelsens vegne
Kaj Vestergaard

Kom tættere på dine drømme om langturssejlads:

Om FTLF

Foreningens formål er at arbejde for kendskab til og muligheden for langturssejlads.

Klik her for at læse mere om FTLF

Seneste nyheder

Kontaktinformation

FTLF sekretariat
Gustav Wieds Vej 25
8000 Aarhus C

(+45) 86 18 24 95

Åbningstider på sekretariatet:
Åbent: mandag - torsdag 10-14, fredag lukket.
Skriv til ftlf@ftlf.dk, hvis du gerne vil komme på et andet tidspunkt - så finder vi ud af det.