Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Nyheder

"Og pludselig blev Tid noget vi have Nok af" skrevet af Malene og Sarah Kjær-Jepsen

02-07-2024 / Karen Vanderborght

Boganmeldelse: ”Og pludselig blev tid noget, vi havde nok af”.

Familien Kjær-Jepsen drog i 2022 på langtur til Caribien, i deres X-402,”Xaga”.
Det er der kommet en rigtig god og inspirerende bog ud af.

Kort sagt, er det en af de mest velskrevne bøger omkring langtursejlads, jeg længe har haft fornøjelsen af at læse. Og den blev slugt på et par dage.

FTLF har en lille aktie i familiens forberedelser til turen. Bl.a. har forældrene deltaget i Vintertræffet, og Offshore Søsikkerhedskurset. Og været med til at skabe det netværk med andre sejlere, der har lige så tossede idéer og planer som dem selv.

Familien består af far Peter, mor Malene, datter Sarah (16 år ved afsejling) og søn Johan (13 år ved afsejling). Bogen er forfattet af Malene og Sarah, der undervejs giver os et meget personligt og ærligt indblik i livet ombord. - De mange gode oplevelser, men også udfordringerne undervejs, når vind, vejr, og mekanikken ombord driller. Og virkeligheden ikke altid lever op til drømmene og forventningerne. 

Man følger optakten til rejsen, hvor den største hurdle helt klart er, at det først og fremmest er forældrenes projekt. Mens børnene i starten er mildest talt skeptiske. - Et dilemma, som andre børnefamilier, med langtursdrømme nok kan spejle sig i.

Undervejs ændrer tingene sig heldigvis, og ret hurtigt bliver familien til et velfungerende team, der i fællesskab driver båden. Man kan følge, hvordan hele besætningen på mange måder udvikler sig. Og der er ingen tvivl om, at det er nogle helt andre mennesker, der lægger til kaj hjemme i Sønderjylland, i forhold til dem, der drog afsted et år tidligere. - Det er et privilegie at følge udviklingen undervejs, og det bliver smukt og indlevende beskrevet af mor og datter. Herligt at få belyst begivenhederne af de to generationer!

Familien er gode rejsende, og formår at være åbne for de mange herlige bekendtskaber, og eksotiske kulturer de møder undervejs. De menneskelige relationer med de lokale udgør en lige så vigtig del af oplevelserne, som natur-, sejlads-, og dykkeroplevelserne på turen. Og læseren får det hele serveret på en spændende og inspirerende måde.

Man gør sig til tradition, at spørge de mennesker man kommer tæt på undervejs, om at give et livsråd med på vejen. - Det kommer der mange fine, filosofiske udsagn og gode leveråd ud af!

Bogen får mine kraftigste anbefalinger! - Det er rigtig god læsning, som kan læses af et meget bredt publikum. Flot opsat, med et passende antal flotte helsides fotos, der fortæller deres egen historie.

Bogen koster 299 kr. plus forsendelse, og kan bl.a. købes på hjemmesiden www.xaga.dk 

Kim Bork Mathiesen

Kom tættere på dine drømme om langturssejlads:

Om FTLF

Foreningens formål er at arbejde for kendskab til og muligheden for langturssejlads.

Klik her for at læse mere om FTLF

Seneste nyheder

Kontaktinformation

FTLF sekretariat
Gustav Wieds Vej 25
8000 Aarhus C

(+45) 86 18 24 95

Åbningstider på sekretariatet:
Åbent: mandag - torsdag 10-14, fredag lukket.
Skriv til ftlf@ftlf.dk, hvis du gerne vil komme på et andet tidspunkt - så finder vi ud af det.