Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Nyheder

Ny udlandskontakt på Cuba

04-02-2021 / Palle Jensen

FTLF har fået ny kontaktperson i Havana, Cuba: José Miguel Díaz Escrich er Commodore (formand) for Hemingway International Yacht Club of Cuba, (CNIH) som han selv stiftede i 1992. Han var også manden der fik bygget Marina Hemingway, som Cubas første marina, efter revolutionen. Al fritidssejlads ophørte efter revolutionen i 1960.

Commodore Escrich har en karriere som højtplaceret søofficer bag sig. Da han stoppede sin karriere indenfor den cubanske flåde med rang af kommandørkaptajn i 1991, vendte han sin interesse mod mulighederne for at genoplive fritidssejlads for både cubanere og udlændinge. Verden var så småt ved at åbne op overfor Cuba, og cubanerne havde hårdt brug for den udenlandske valuta, turistaktiviteterne kunne indbringe. Og Escrich fik rollen som national rådgiver indenfor maritim turisme.

Escrich fik lov til at stå for opbygning af en marina, og stifte en yacht club. Fidel Castro var en stor fan af forfatteren Ernest Hemingway, som havde tilbragt mange år på Cuba. Så både marina og klub kom til at bære Hemingways navn. - Og marinaen er stadig Cubas største marina, selvom der er adskillige andre mindre marinaer rundt omkring på Cuba.

Cuba har rigtig meget at byde på, både af kultur- og naturoplevelser. Commodore Escrich er manden der ved alt om det, og kan hjælpe med både alt det formelle i forbindelse med indklarering og sejladstilladelser. Og praktiske oplysninger om alt det østaten kan byde på.

CNIH arrangerer internationale kapsejladser og trofæ-fiske turneringer. Og tilbyder gratis sejltræning for cubanske børn og unge. Klubben har et stort internationalt netværk.

Kom tættere på dine drømme om langturssejlads:

Om FTLF

Foreningens formål er at arbejde for kendskab til og muligheden for langturssejlads.

Klik her for at læse mere om FTLF

Seneste nyheder

Kontaktinformation

FTLF sekretariat
Gustav Wieds Vej 25
8000 Aarhus C

(+45) 86 18 24 95

Åbningstider på sekretariatet:
Åbent: mandag - torsdag 10-14, fredag lukket.
Skriv til ftlf@ftlf.dk, hvis du gerne vil komme på et andet tidspunkt - så finder vi ud af det.