Publiceret: 05.11.2021

Færre Corona-restriktioner ved indklarering i Cuba, november 2021

FTLF’s kontaktperson på Cuba, Commodore José Eschrich, har sendt nedenstående informationer om færre restriktioner ved indklarering i Cuba. Der er ikke længere karantænekrav, men stadig krav om Corona-pas eller negativ PCR-test. Cuba har været hårdt ramt økonomisk under nedlukningen, og håber på mange besøgende i den kommende sæson.

Tirsdag den 19. oktober informerede Cubas turistminister på et pressemøde om de nye tiltag, der fra den 7. november 2021 vil blive anvendt i cubanske lufthavne, havne og lystbådehavne.

Hemingway International Yacht Club i Cuba deltager i bestræbelserne på at informere lystsejlere om de foranstaltninger, der vil blive anvendt i de cubanske lystbådehavne fra 7. november 2021.

De er som følger:

· Fra den 7. november vil den obligatoriske karantæne for lystsejlere og internationale rejsende, der ankommer til Cuba, blive fjernet.

· Inden den 15. november er grænseindgangs-PCR elimineret.

· Alle rejsende (cubanere eller udlændinge), der rejser ind i landet, skal fremvise et sundhedspas eller internationalt anticovid-certifikat for de vacciner, der er certificeret af de tilsvarende regulerende agenturer.

· De, der ikke har disse dokumenter, er ved ankomsten forpligtet til at fremvise en PCR negativ covid-19 certificering, udført i et certificeret laboratorium i oprindelseslandet mindst 72 timer før afrejse.

· Epidemiologisk overvågning af international sundhedskontrol vil blive opretholdt i alle internationale lystbådehavne.

· Børn under 12 år, uanset deres nationalitet, vil være fritaget for at fremvise en vaccinationspas eller PCR-test ved ankomst til Cuba.

· Fremlæggelse af den rejsendes helbredserklæring vil være påkrævet for alle dem, der ankommer til landet.

· Den obligatoriske brug af mundbind opretholdes i lystbådehavnene, som i hele landet.

· Personalet i International Sanitary Control vil tilfældigt tage prøver til PCR i lystbådehavnene.

· Alle rejsende eller lystsejlere, der ankommer til landet og viser tegn og symptomer på covid-19 eller en anden smitsom sygdom, vil blive henvist til en sundhedsinstitution og en PCR test vil blive udført