Publiceret: 02.01.2020

En stor julehilsen herfra varmen....

Jeg har nu været på Philippines i et år og det har været et godt, men også meget travlt år, hvor der er investeret mere end 150.000 kr i båden. Jo... 30.000 sømil under sydens sol slider meget på tingene, så jeg må konstatere, at en pensionist hyre ikke slår til, så køjepengene er en nødvendighed. Jeg er fortsat rigtigt glad for at sejle med gaster. Både fordi det tvinger mig til at holde tingene i orden, men det lykkes også næsten altid at skabe et godt fællesskab med de gaster, der kommer med fanen højt og gerne vil deltage og opleve og det gør mig glad, når det lykkes. Mange af gasterne kommer da også igen.

Men det er jo ikke uden personlige omkostninger, selvom livet herude er dejligt. Jeg er meget langt væk fra børn, familie og venner, som oven i købet har nået en alder, hvor de falder fra. Alligevel kan jeg ikke rigtigt forestille mig at bo hjemme i et hus, for hvad skulle jeg dog lave til daglig.  

Vi er fuldt hus ombord indtil den 28.12.2019. Hvor der skiftes besætning på værftet lige nord for Cebu. Medio januar fortsætter jordomsejling og slut med Philippines, så vi går vest om Zulu Sea mod Borneo. På denne tur er der fuldt skiv til ultimo februar. Jeg regner med at fortsætte mod Thailand, hvor jeg forventer at ankomme omkring jul 2020 og besøge rigtigt mange lande og øer undervejs.

Ligger lige nu ved ved Balicasag Island medens en tyfon passerer 120 sømil nord om os, så det bliver nok en lidt urolig julenat. Vi holder ellers jul på et af de flotteste steder jeg har set herovre sammen med 6 gaster ombord og vi har fundet noget der ligner flæskesteg, så det bliver en rigtig jul. 

Alle tidligere og nuværende gaster ønskes en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår og tak for al den hjælp og støtte I har været, også med transport af reservedele og al mulig anden hjælp undervejs. Sidst har det været Tom, Morten og Niels, der er involveret i reservedele til watermakeren, som jeg håber kommer til at køre inden turen til Indonesien.

Venlig sejler hilsen Benny, Ajouba