af Per Appel© FTLF
OZ4UA

Dette hæfte er et bud på hvilke muligheder man har for at kommunikerer og hente data, som vi alle er blevet dybt afhængige af, mens vi er på havet. Et bud på hvilke muligheder har man som langturssejler har for at få friske vejrudsigter mens man sejler på de store have.

Det er også en beskrivelse af teknikken og ud fra egne erfaringer hvordan man kan installere udstyret på sit skib.

Mulighederne er mange og der kommer hele tiden nye til. Det kan derfor anbefales at tjekke på Internettet inden man kaster an masse penge efter udstyr.

Der er også en del links til forhandlere, ikke fordi jeg har nogle relationer, men det var hos dem jeg kunne finde oplysninger om det jeg søgte og priser på udstyr. Jeg har hvor jeg kunne finde både henvist til Danske og udenlandske forhandlere, da der på elektronik ofte er stor forskel på priserne i Danmark og i udlandet. Speciel USA er billig.

Når man skriver et hæfte som dette er man nødt til at gøre nogle valg. Et af de valg jeg har gjort omhandler afsnittet om valg af computer. Jeg har valg kun at koncentrerer mig om computere på Windows platformen.  Hvorfor ikke IPAD. Årsagen er den simple at IPAD ikke har en standart USB port som kræves for at få sammenkoblet  ens SSB radio med computeren. Desuden er de i hæftet omtalte programmer lavet til Windows maskiner.