FTLF'eren Lars Bo Kirk har skrevet en bog om familiens sejltur rundt om Jorden. Herunder kan du læse anmeldelsen, og får du lyst til at læse et uddrag af bogen kan du gøre det her.

Anmeldelse

Jeg har dårlig samvittighed. Og min dårlige samvittighed bliver ikke bedre da jeg begynder at læse Halvvejs af Lars Bo Kirk. Snarere tværtimod. Nu kommer der også fortrydelse til. Fortrydelse fordi jeg ikke gik igang med denne bog tidligere.

Men jeg var blevet mæt. Mæt på andres oplevelser. Den seneste tid har jeg læst så mange bøger som skildrer folks sejladser, at det næsten var begyndt at hænge mig ud af halsen. Selvom bøgerne bestemt ikke var dårlige, flere var faktisk rigtigt gode, så var jeg alligevel mæt af oplevelser. Selvom en bog er velskrevet, så er der alligevel grænser for hvor mange gange man vil læse om et Atlanterhavskryds eller en tur over Biscayen. Selvom det er velskrevet, så er det sjældent at der er noget nyt at tilføre det som allerede er skrevet.

Men Lars Bo Kirks bog starter i et hæsblæsende tempo som man ellers kun kender fra romaner. Efterhånden som man læser sidder man som på nåle for at blive forløst. Hvad sker der? Fortæl mere!

Lars Bo Kirk er sammen med sin kone og tre børn på vej rundt om Jorden i deres katamaran "Luna". "Halvvejs" beskriver, som man nok kan regne ud, den første halvdel. Det er intet mindre end en formidabel bog. Dette er nemlig ikke en logbog eller en dagbog som er blevet renskrevet. Det virker som om Lars Bo Kirk virkelig har tænkt over hvad der skulle med og hvad som ikke skulle med i bogen. Det giver en god, rød tråd igennem det hele. En handling som udvikles i takt med at familien også udvikles. Som sejlere og frem for alt som mennesker.

Lars Bo Kirk går en gang imellem meget tæt på. Han beskriver ikke kun de rosenrøde dage, men også uenigheder, skænderier og genvordigheder. De inderste tanker og hvordan familiens relation udvikles. Og det er dejligt. For når man læser sådan en bog her, er det lige så vigtigt - måske endda vigtigere - at vide hvad der sker inden i hovederne på folk, end det de udsættes for.

Men er der ikke noget negativt at sige om bogen? Jo. Som sagt starter bogen meget spændende. Det handler om liv og død. Men så går der langt over 100 sider inden vi får høre, hvordan problemerne blev løst. Men det kan jeg leve med, for det har været en stor fornøjelse at læse om katamaranen "Lunas" møder med hajer, sygdomme, tropeøer, modvind og medvind.

Thomas Veber
s/y Anna Lisa