Ved tilmelding accepteres deling af adresse med andre deltagere og arrangør.

FTLF har i samarbejde med Søfartsstyrelsens Center for Maritime Sundhedsvæsen (CMS) fået udviklet et skræddersyet førstehjælps- og behandlerkursus for langtursejlere.

Kurset afholdes som et to-dages kursus på CMS, der er et af verdens mest avancerede uddannelsessteder for sygdomsbehandlere til den professionelle søfart. Og er specielt fokuseret på de muligheder og behov man kan komme ud for, på en langtursbåd langt til havs.

Kursusplanen omfatter bl.a. Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport. Behandlingsmæssige procedurer (tænder, sår(saltvandssår, bylder, brandsår), syning, limning, forbinding, øjenskylning) Inj. teknik med. Dispenseringsformer jf. medicinlisten. Beskrivelse til læge jf. rapport

Der er bl.a. taget udgangspunkt i foreningens publikation ”Medicin ombord”. Og CMS har, sammen med Margrethe Schaarup (publikationens forfatter), udarbejdet et meget detaljeret oplæg til det medicinske udstyr, og de medikamenter man bør have med - inklusive behandlervejledninger for brug af begge dele.

Kurset udbydes kun til FTLF medlemmer. Kursisterne vil få et individuelt afpasset kursus, afhængig af sejlrute og deres egne risikovurderinger, ud fra destinationer, rejselængde, folk ombord (alder, lidelser osv.). Disse elementer vil blive afklaret i form af et spørgeskema, man skal udfylde i god tid før kurset.

For at kursisterne kan få størst muligt udbytte, kan hvert kursus maks. have 12 deltagere. - Efter først-til-mølle princippet.

Kursusdato:

Næste kursus løber af stablen 16. - 17. november 2019, på CMS, Vestervejen 1, 6720 Fanø. Man skal være mindst 18 år for at deltage.

Tilmeldingsfrist: 25. oktober. Og af hensyn til planlægning kan der ikke eftertilmeldes!

Ved tilmelding bedes du sende en kopi af dit sygesikringsbevis (uden de 4 sidste cifre i dit personnummer) til FTLF's sekretariat.

Deltagerbetaling: 1.650 kr. (incl. materialer)

Dertil kommer udgifter til overnatning og forplejning, som er for egen regning. CMS har ikke mulighed for at tilbyde disse ydelser. Så husk madpakken!

www.fanoestay.dk er et overnatningssted med 50 værelser (med eget bad og toilet), indrettet i den gamle Søfartsskole., som ligger i gåafstand fra CMS. Man behøver med andre ord ikke at tage bilen med til Fanø, idet alting ligger tæt på færgen.