Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Nyheder

Nyt æresmedlem i FTLF: Svend Lundager

07-06-2023 / Karen Vanderborght

FTLF’s højeste hædersbevisning og samtidig æresmedlemskab, er ”Den Gyldne Sekstant”.
Den uddeles kun ved særlige lejligheder til personer, der har ydet en særlig indsats for langtursejladsen, udsejlet specielle togter, eller på anden vis gjort sig fortjent til at blive hædret. Den har kun været uddelt 8 gange siden foreningens start i 1985. 

Og i år tildeles den Svend Lundager, som siden 2014 har stået for de fleste af de tungeste ansvarsområder i FTLF.
Måske har han ikke været blandt de mest synlige ude i den brede medlemsskare. Men uden hans indsats var FTLF ikke, hvor vi er i dag.

Svend har stået for nogle af de mest arbejdstunge opgaver i bestyrelsen. Som bl.a. Pinsetræf, Vintertræf, Messer og udstillinger og PR gennem de fleste af årene. Samtidig med at han har været administrator for FTLF’s Facebook-gruppe, og ikke mindst stået for Ejer- og momscertifikater. Samt rådgivning omkring køb og salg af båd i ind- og udland, hvor Svend er blevet en af de mest vidende her i landet.

Sammen med sin Marianne har han ikke sparet sig nogen anstrengelser, for at perfektionere de træf og andre arrangementer, som han har haft ansvaret for. Det har krævet både blod, sved og tårer undervejs. Og de to har altid været dem, der kom sidst i seng, efter at have ryddet op til næste dag - eller er kommet hjem langt over midnat efter at have afleveret udstyr, grej og trailer efter et langt Vintertræf! Der er blevet lagt tusindvis af timer i hans engagement, og rigtig meget er egentlig foregået i det skjulte.

Svend er også frivillig instruktør i bl.a. FTLF’s Offshore Søsikkerhedskursus, som han selv har været med til at udvikle. Og underviser på flere andre af foreningens specialkurser.

Udover det har han, ukendt for de fleste, været mentor for en hel del kommende langturssejlere. Og både praktisk og rådgivningsmæssigt hjulpet folk med at blive forberedt og komme afsted på drømmeturen. Kort sagt, har Svend på alle måder på fornemste vis været et mønster eksempel på praktisk anvendelse af FTLF’s formålsparagraf, og på alle måder bidraget til udbredelse af kendskabet til, og muligheden for langtursejlads.

Hjertelig velkommen til Svend i den fine række over FTLF's æresmedlemmer:

Svend Billesbølle
Gert Brügge
Mogens & Birgitte Hempel Jacobsen
Troels Kløvedal
Hans Peter Kokholm
Svend Lundager
Kim Bork Mathiesen
Margrethe Schaarup
Erik Halberg Vilhelmsen

Kom tættere på dine drømme om langturssejlads:

Om FTLF

Foreningens formål er at arbejde for kendskab til og muligheden for langturssejlads.

Klik her for at læse mere om FTLF

Seneste nyheder

Kontaktinformation

FTLF sekretariat
Gustav Wieds Vej 25
8000 Aarhus C

(+45) 86 18 24 95

Åbningstider på sekretariatet:
Åbent: mandag - torsdag 10-14, fredag lukket.
Skriv til ftlf@ftlf.dk, hvis du gerne vil komme på et andet tidspunkt - så finder vi ud af det.