Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Nyheder

"Middelhavet & Adriaterhavet - My Way" af FTLF medlem Lars Dall

12-12-2023 / Karen Vanderborght

Boganmeldelse af Kim Bork Mathiesen

"Lars Dall er en meget erfaren sejler med livslang hang til livet tilsøs, og en baggrund som professionel navigatør. Hans fartøjer har været meget forskellige, fra en selvbygget Grinde, en Dehler 36, en 40-fods  katamaran, til en Grand Banks 32 trawler og en 42 fods Beneteau Swift 42 trawler. Hans seneste båd er en Nauticat 331. Mange af bådene er købt i udlandet, og man får historierne om, hvordan de forskellige  handler er foregået, med gode tips om faldgruber, og ting man skal være opmærksom på.

I sin første bog, ”Atlanten - My Way”, beskrev Lars sine oplevelser og sejladser over Atlanten turretur. I den nye bog koncentrerer han sig rent geografisk mest om Middelhavet og Adriaterhavet. Men med masser af afstikkere undervejs, med gode råd og erfaringer om alt fra mad og ankring, til køb af båd i udlandet. Bogen er velskrevet, og letlæselig. Og samtidig så inspirerende mht. sejlads i Middelhavet og Adriaterhavet, at selv en gammel, inkarneret koldtvandssejler som mig, kunne gå hen og få lyst til, selv at udforske området.

Lars beskriver masser af små perler, der er værd at besøge. - Både ankerpladser og havne. Og man får et godt indblik i dagliglivet ombord, når der hyggesejles langs kysterne i Adriaterhavet. - Og på de længere transportsejladser, når en af Lars’ både har skullet sejles fra Middelhavet hjem til Danmark.

Der er rigtig mange fine fotos, og bogen er trykt på en god papirkvalitet, så de fremstår klare og tydelige. Udover sejlads- og havnebeskrivelser, er der adskillige kapitler med praktiske erfaringer. Man kan bl.a. læse om: Navigation ombord, indklarering i havn, søsyge, køb af båd, ankerligning, mad, økonomi og praktiske tips om sejlhåndtering, havneanløb og tovværk.

Jeg kan anbefale bogen til alle, der går med en lille  langturssejler i blodet. Der bliver peget på rigtig mange muligheder for at komme ud at sejle i lidt lunere og mere eksotisk farvand, end det hjemlige. Og Kroatien er måske ikke så uoverskueligt et land at købe båd i, eller besejle, som man gik og troede!

Jeg tilslutter mig Lars’ afsluttende bemærkning: ”Livet er én stor prioritering”!
God læselyst!
Kim Bork Mathiesen"

Pris hos boghandler kr. 299,95
FTLF medlemmer kr. 225,00 incl. forsendelse, direkte fra Lars (larsdall@gmail.com) 
Bestil på mobilepay 6068 4245 - husk at skrive adresse.

Kom tættere på dine drømme om langturssejlads:

Om FTLF

Foreningens formål er at arbejde for kendskab til og muligheden for langturssejlads.

Klik her for at læse mere om FTLF

Seneste nyheder

Kontaktinformation

FTLF sekretariat
Gustav Wieds Vej 25
8000 Aarhus C

(+45) 86 18 24 95

Åbningstider på sekretariatet:
Åbent: mandag - torsdag 10-14, fredag lukket.
Skriv til ftlf@ftlf.dk, hvis du gerne vil komme på et andet tidspunkt - så finder vi ud af det.